Image

Rådhuset i Göteborg kan bli stadshus

Uthyrning Rådhuset på Gustaf Adolfs Torg i Göteborg har stått tomt sedan Tingsrätten flyttade till det nya rättscentrumet på för ett knappt år sedan. Nu föreslås att rådhuset görs om till stadshus, där Göteborgs politiska ledning ska hålla till.
Publicerad den 25 Februari 2011

Ägaren Higabgruppen har genomfört en förstudie och undersökt förutsättningarna för att göra om rådhuset till stadshus.

Förstudien konstaterar att kommunstyrelsens verksamhet och lokalbehov passar bra till husets ursprungliga innehåll och byggnadens starka symbolvärde.

Lokalanpassningen som krävs är måttlig men ställer mycket höga krav på verksamheten, tekniska lösningar och kvaliteten i genomförandet.

Om kommunstyrelsen säger ja till förslaget ska inflyttning kunna ske år 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige