Image

Projektfyllt Vellingebostäder rekryterar

Karriär Vellingebostäder har anställt Jenny Svärd som projektchef. Bolaget har cirka 15 projekt framför sig.
Publicerad den 11 September 2013

– Vi verkar i en expansiv region och i kommunen finns ett stort behov av bostäder, men också levande centrum. En bra mix av verksamheter och bostäder skapar liv och rörelse och attraktiva bostadsorter. Nu har vi en person dedikerad till projektutveckling, vilket är en stor styrka, säger Anders Larsson, vd för Vellingebostäder och Vellinge Exploatering.

På Vellingebostäders bord ligger just nu ett 15-tal projektmöjligheter över hela Vellinge kommun som väntar på att utvärderas och vidareutvecklas. Bland projekten finns bland andra utvecklingen av Skanörs och Vellinges centrum. Det finns också långt gångna planer på bostadsbyggande på tomten, som tidigare hyste det gamla polishuset, på Norrevångsgatan i Vellinge.

Huset där Kulturskolan tidigare huserade kommer att rivas. På tomten ska det byggas fler trygghetsboenden för kommuninvånare som fyllt 75 år. De nya lägenheterna kommer att ingå i trygghetsboendet Almgården.

Planer finns också på nybyggnation av hyreslägenheter i både västra Ingelstad och östra Grevie.

– Det finns ett ökat intresse för dessa orter, inte minst med tanke på att de blir pågatågstationer 2015, säger Anders Larsson som spår byggstart 2014/15.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige