Image

Positivt från Allokton

RAPPORTER Allokton redovisar ett resultat efter skatt på 84,2 miljoner kronor för årets andra kvartal (-1,3).
Också nettouthyrningen är positiv, 4 421 kvadratmeter med ett hyresvärde om 5,0 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Augusti 2010

Bruttoresultatet för perioden uppgick till 51,7 miljoner kronor (62,7).

Koncernens nettoomsättning uppgick till 104,1 miljoner kronor (104,4).

Bruttoresultatet för halvåret uppgick till 91,4 miljoner kronor (112,2).

Halvårsresultatet efter skatt uppgick till 74,1 (-90,2).

Nettouthyrningen för halvåret var negativ trots de positiva siffrorna för andra kvartalet. Halvårssiffran är - 1 231 kvadratmeter.

Vd Anders Wehtje:
- Det är glädjande att kunna konstatera att vi åter har en positiv nettouthyrning under kvartalet uppgående till 5,0 miljoner kronor. Detta visar återigen på den generella kvalitén i vår fastighetsportfölj där vi tre av de senaste fyra kvartalen har kunnat uppvisa en positiv nettouthyrning.

- Vårt bruttoresultat var sämre än föregående år vilket primärt har två orsaker; dels var även april och maj i år väsentligt kallare och mer snörika än föregående år vilket har inneburit högre el och värmekostnader, dels har vi investerat väsentliga belopp i ökat underhåll som en konsekvens av att vi nu ”investerar ikapp” det delvis eftersatta underhåll som vi kunnat konstatera i vårt bestånd.

- Arbetet att finna en för bolaget bättre anpassad kapitalstruktur för framtiden fortsätter. Tyvärr drar detta arbete ut på tiden som en konsekvens av att samtliga intressenters godkännande till bolagets framlagda planer ännu inte erhållits. Ett avgörande avseende de pågående diskussionerna med ägare, obligationsinnehavare samt bolagets banker väntas inom kort.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Marcus Widén

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige