Image
P-G Persson, vd för Platzer.
P-G Persson, vd för Platzer. Bild: Platzer.

Platzer inkluderas i EPRA Index

Bolag Från och med den 21 juni 2021 ingår Platzers aktie i EPRA index, som är ett ledande globalt index för börsnoterade fastighetsinvesteringar. För Platzer betyder detta möjligheten att nå en bredare internationell investerarkrets.
Publicerad den 7 Juni 2021

FTSE EPRA Nareit Global Real Estate Index (EPRA index) är ett ledande globalt index för börsnoterade fastighetsinvesteringar och består av cirka 500 fastighetsbolag.
– Att vår aktie tas upp i EPRA index betyder att vi når en bredare investerarkrets, vilket även skapar värde för våra befintliga aktieägare, säger P-G Persson, vd på Platzer.
– Vi är glada att vi nu tas upp i EPRA index och ser detta som ett naturligt steg i vår kontinuerliga värdeutvecklingsresa. Vi vill gärna tacka alla våra medarbetare. Det är deras dagliga arbete som möjliggjort detta, säger Fredrik Sjudin, CFO på Platzer.

EPRA meddelar kvartalsvis vilka bolags aktier som tas upp i EPRA Index. Platzers aktie kommer att ingå i EPRA Index från och med den 21 juni 2021.

EPRA är fastighetsbranschens europeiska branschorgan för noterade fastighetsföretag och förkortningen står för European Public Real Estate Association.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige