Image
Bild: Istock

Pictet och Brunswick säljer danska Lindu Ejendomme till Blackstone

Transaktioner Pictet Alternative Advisors och Brunswick Real Estate säljer det gemensamägda fastighetsbolaget Lindu Ejendomme till Blackstone. Portföljen omfattar 14 lättindustri- och lagerfastigheter i Köpenhamn med en total uthyrningsbar area om 84 000 kvadratmeter.
Publicerad den 11 Mars 2024

Portföljen består av fastigheter i strategiska lägen, främst sydväst och nordväst om Köpenhamn. Samtliga fastigheter är placerade inom ett avstånd om 25 till 30 minuter från centrala Köpenhamn och ligger nära motorvägar, ringleder och andra större transportleder. Portföljen är för närvarande uthyrd till 93 procent med en diversifierad hyresgästbas.
– Vi har byggt Lindu-beståndet på mindre än tre år genom noggrant utvalda förvärv av både mindre portföljer och enskilda fastigheter. Under den här tiden har vi kunnat nyttja styrkan i marknaden och arbetat hårt för att förbättra fastigheternas ESG-profil. Vi är glada över att genomföra en framgångsrik försäljning av portföljen till en väletablerad institutionell köpare, säger Linus Nilsson, Head of Nordics på Pictet Alternative Advisors.
– I linje med Brunswicks strategi att identifiera och utveckla hållbara investeringsstrategier visar Lindu Ejendomme på ännu ett gott exempel av värdet av aktiv förvaltning och starkt fokus på ESG. Jag är mycket stolt över vad teamet har uppnått och vi är långsiktiga i vår satsning på Danmark, en marknad som fortsätter att erbjuda spännande möjligheter, säger Anthony Romano, Country Head Denmark på Brunswick.

Colliers, Bruun & Hjejle, AKD och PWC Danmark agerade rådgivare åt säljarna.

CBRE, Gorrissen Federspiel, Arcadis, Nova Ambiente och PWC agerade rådgivare åt Blackstone.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige