Image

P-G Persson ny vd för Platzer Fastigheter

KARRIÄR P-G Persson blir vd för det nybildade fastighetsbolaget Platzer Fastigheter. Han kommer närmast från rollen som affärsområdeschef i Coor Service Management.
Publicerad den 11 Mars 2008

Den 26 februari bildade de tre parterna Ernströmgruppen, Brinova och Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän det nya Göteborgsbaserade fastighetsbolaget Platzer Fastigheter.

Per-Gunnar Persson tillträder tjänsten som vd i dag.
- P-G Persson har arbetat i olika chefspositioner med fastighetsutveckling och facilities management i Skanska och Coor Service Management. P-G:s medverkan i och erfarenhet från Coor Service Managements snabba tillväxt i kombination med gedigen bakgrund inom projekt- och fastighetsutveckling samt erkänt goda ledarförmåga gör honom lämplig att leda det nya Platzer Fastigheter, säger Birger von Hall, styrelseordförande i Platzer Fastigheter.

- Utgångsläget i Platzer Fastigheter med ett fint grundbestånd av fastigheter, den nya ägarkonstellationen samt den uttalade tillväxtstrategin i Göteborg innebär för mig personligen ett spännande och utmanande uppdrag. Jag ser fram emot att få leda det nya Platzer Fastigheter i den region jag är uppvuxen och på en marknad som jag känner väl och tror mycket på, säger P-G Persson.

Fabian Hjelte, tidigare vd i Platzer Fastigheter kommer under våren att bli vd och koncernchef i Ernströmgruppen.
I och med bildandet av Platzer Fastigheter avslutades bolaget LänsPlatzer. Vd:n i LänsPlatzer, Jerry Andersson, blir fastighetschef i Platzer Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige