Image

Oppositionen kritisk till gemensamt Sigtunabolag

BOLAG Sigtunahem bildar ett gemensamt bolag med Wåhlin Fastigheter AB för att säkerställa bygget av 150 hyreslägenheter. Oppositionsrådet Henrik Kelfve (M) är kritisk. - Wåhlins har inte fått ekonomi i detta. Jag tycker att det är underligt att skattebetalarnas pengar ska riskeras om marknaden inte tror på projektet, säger han.
Publicerad den 24 Mars 2009

Sigtunas kommunfullmäktige ska fatta beslut i frågan på fredag, skriver Sigtunabygden.se.

Det nya bolaget ska bygga 150 lägenheter på Södergatan Syd.

Projektet beräknas kosta 223 miljoner kronor. Ett lånelöfte från en extern långivare finns för 170 miljoner kronor. Sigtunahem ska enligt kommunstyrelsens äga 45 procent av det nya bolaget, och gå in med 24 miljoner kronor, medan Wåhlins går in med resterande 29 miljoner kronor.

Oppositionsrådet Henrik Kelfve är tveksam till upplägget.
- Wåhlins har inte fått ekonomi i detta. Jag tycker att det är underligt att skattebetalarnas pengar ska riskeras om marknaden inte tror på projektet, säger han till Sigtunabygden.se.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (S) menar att kommunen inte tar några risker.

- Det kommer inte att gå en enda skattekrona till detta utan det ska bolaget finansiera helt själv, genom hyrorna som hyresgästerna betalar, säger han till Sigtunabygden.se.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige