Image

Ö med verksamheter till salu

AFFÄRER Ön Tjärö med fastigheter och verksamheter är till salu. Prislappen för Blekingeön är satt till 24 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Mars 2008

Svenska Turistföreningen, STF, har ägt ön sedan 1940, då föreningen köpte den av öns sista bonde, skriver Sydöstran.

Det finns totalt 20 byggnader på ön. Vandrarhemmet har 94 bäddar, dessutom finns restaurang, kafé, gästhamn, camping, butik och möteslokaler.

Turistföreningen har länge haft svårt att få ekonomi i rörelsen och har försökt få till stånd en stiftelse, med hjälp av kommuner och landsting, som skulle kunna driva verksamheten vidare.
Men ingenting har gått i lås.

– Därför har vi lagt ut ön med fastigheter och verksamhet på marknaden. Utgångspriset är satt till 24 miljoner kronor. Vi har ett antal intressenter som hört av sig och hoppas komma i mål till sommaren. Men vi har ingen brådska, utan ska hitta den person som är bäst lämpad, säger Pia Jönsson-Rajgård, enhetschef på STF, till Sydöstran.

Ett villkor för att få köpa ön är att turistverksamheten ska drivas vidare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige