Image

Nytt stort utvecklingsprojekt i Sigtuna

BYGG 400 lägenheter och 9000 kvadratmeter för kommersiella lokaler. Nu fortsätter Sigtuna kommun tillsammans med Peab utvecklingen av centrala Märsta.
Publicerad den 1 Februari 2008

Sigtuna kommun fortsätter det offensiva arbetet för fler bostäder och nya företagsetableringar. Nu detaljplaneras och säljs mark till Peab Bostads AB i ett centralt läge i Märsta - i Tingvalladalen mellan väg 263 och Kunskapens Hus.

Området ska bebyggas med upp till 400 lägenheter - varav 80 procent blir bostadsrätter och 20 procent blir hyresrätter. Dessutom möjliggörs för etableringar av nya företag på en yta upp till 9000 kvadratmeter bruttoarea.

Kommunstyrelsen har beslutat om ett planuppdrag för området och kommunfullmäktige förväntas fatta beslut om markförsäljning på sitt sammanträde den 31 januari.

Peab Bostad AB betalar 39 miljoner kronor för området och ska även stå för kostnader för framtagande av detaljplanen och infrastrukturåtgärder för att kunna bebygga området. Dessa kostnader uppgår till närmare tio miljoner kronor.

- Nu tar vi ytterligare ett stort steg i utvecklingen av Märsta. Genom samarbetet med Peab Bostad AB möjliggör vi nu för många nya bostäder och fler företagsetableringar mitt i kommunens centralort, Märsta. Dessutom kan vi äntligen förverkliga tankarna på att bygga ihop Märsta och stadsdelen Valsta som funnits så länge, säger kommunalrådet Anders Johansson (s) i en kommentar.

Planerna för området har funnits länge.
Både i översiktsplanen som antogs 2002 och i två kommunala bostadsförsörjningsprogram har området destinerats för bostadsbyggande. Märsta och stadsdelen Valsta byggs ihop till en sammanhängande stadsdel. Mellan Statoilmacken och Centrumleden finns också plats för verksamheter inom handel och kontor

I anslutning till området kommer de tre vägarna och deras anslutningar att förbättras. En ny gång- och cykelväg till Steningedalen, där produktionen av 60 villor, 50 bostadsrätter och 50 hyresrätter just nu pågår, kommer också att byggas. Därmed förbättras trafiksäkerheten och tillgängligheten till det nya området samt till det nya naturreservatet i Steningedalen, Steningebadet och Steninge slott.

- Det nya bostadsområdet kommer ligga centralt i Märsta med närhet till centrum och kollektivtrafik, men bara en stenkast från kommunens huvudidrottsplats, Mälaren, naturreservatet i Steningedalen och Steninge slott. Det kommer bidra till att göra en attraktiv kommun än mer attraktiv, avslutar kommunalrådet Anders Johansson (s).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige