Image

Nytt bolag satsar på BRF-omvandling i Stockholm

Bolag Stockholms Bostadsutveckling II AB har tagit in 75 miljoner kronor genom en nyemission genomförd av norska Navigea Securities AB. Bolaget ska i samarbete med Trosse AB och fastighetsutvecklaren Fredrik Brunnberg köpa och omvandla kommersiella fastigheter till bostadsrätter.
Publicerad den 19 Juni 2012

Bolaget siktar på investeringar för 200-300 miljoner kronor.

- Investeringsstrategin för Stockholm Bostadsutveckling II AB är otroligt spännande. Stockholm är en av de snabbast växande städerna i Europa och bristen på bostäder är enorm. Bara de närmaste tio åren räknar man med att 350 000 människor kommer att flytta till Stockholm, säger Espen Thøgersen, som har lett uppdraget på vägnar av Corporate-avdelningen i Navigea Securities.

- Den sista tiden har varit turbulent på marknaden och vi är stolta över att ha genomfört en emission av den här storleksordningen i dagens marknad, säger Thøgersen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mariette Hilmersson: "Willhem ska fortsätta spela som ett lag"

Bolag Willhem ska samlas, hitta riktningen framåt och utveckla affärsidén. Det säger vd Mariette Hilmersson till Fastighetssverige efter att de nu inrättat en ny position i ledningsgruppen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige