Image

Nytt bokoncept i Linköping

BOLAG Stångåstaden lanserar ett för Linköping nytt bokoncept: Hyrköp. Förutom möjligheten att provbo innan man bestämmer sig, kan den blivande husägaren i lugn och ro invänta rätt läge på marknaden för köp.
Publicerad den 16 December 2008

Många som i dag vill köpa sitt boende har svårt att få lån på grund av den osäkerhet som råder på marknaden. Stångåstadens hyrköpsmodell kan möjliggöra för många att redan idag flytta in i sitt nya boende och sedan avvakta bättre läge på marknaden för köp. Modellen fungerar som så att då man hyr ett hyrköpshus får hyresgästen en option på att man har rätt att köpa huset till ett från början bestämt pris under en period av sju år. Priset är detsamma under hela sjuårsperioden.

Under tiden man bor kan man nyttja hyresrättens fördelar vad gäller exempelvis en hög servicenivå, samtidigt som man kan avvakta marknaden och välja att köpa när förutsättningarna är gynnsammare än nu under rådande finanskris.

- Vi väljer att satsa på denna modell nu när marknaden, genom finanskrisen, är i obalans, säger Hans Lander, vd på Stångåstaden. Vi tror att vi genom att erbjuda Linköpingsmarknaden denna modell kan bidra till att öka rörligheten.

- En modell som denna har bara vinnare, fortsätter Lander. Ett bokoncept som Hyrköp där du kan provbo ditt nya boende upp till sju år och samtidigt, under tiden du bestämmer dig, njuta av hyresrättens fördelar är unikt.

Den 20 januari kommer Stångåstaden bjuda in alla intresserade av det nya bokonceptet Hyrköp till ett informationsmöte. Modellen med Hyrköp gäller Stångåstadens 49 nya radhus i Ekängen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige