Image

Nytt avtal förenklar outsourcing

Sverige Ett nytt kollektivavtal mellan Elektriska Installatörsorganisationen (EIO) och Svenska Kommunalarbetarförbundet ska förenkla processen vid outsourcing vid fastighetsservice.
Publicerad den 16 Januari 2012

Avtalet tecknades strax före årsskiftet. Det omfattar företag som är anslutna till EIO och som inom landstingsägda eller kommunala verksamheter driver teknisk fastighetsdrift samt underhåll och service.

– Avtalet kommer vi och alla våra branschkollegor inom fastighetsdrift att ha nytta av. Vi har lagt ner enormt mycket jobb på detta och det känns väldigt bra att få bidra till branschutvecklingen, säger Kurt Waltersson, regionchef Bravida TSM.

Inom området fastighetsservice är det idag mycket vanligt med outsourcing. Kollektivavtalet är tänkt att förenkla processen när företag tar över den tekniska driften av exempelvis daghem, skolor och sjukhus.

– Vi har på senare tid tagit över stora driftområden och ser ett behov av att förenkla processerna. I fortsättningen kan vi fokusera på allt annat som också är viktigt vid outsourcing, säger Kurt Waltersson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige