Image

Ny vd inom NAI Svefa-koncernen

KARRIÄR NAI Svefa har rekryterat en vd till sitt nystartade dotterbolag inom mark- och exploateringstjänster. Han kommer närmast från en tjänst som vd för NVB, projektutvecklingsbolaget för Beckombergaområdet.
Publicerad den 8 Februari 2010

NAI Svefa har rekryterat Christer Skagerlind till vd för deras nya dotterbolag inom mark- och exploateringstjänster. Christer har under de senaste 2,5 åren varit vd för NVB-bolaget, det vill säga NCC:s, Veidekkes och Besqabs gemensamma projektutvecklingsbolag för Beckombergaområdet (cirka 1 000 lägenheter) utanför Stockholm.

Han var tidigare 13 år på Drott där han arbetade med fastighetsutveckling samt 2,5 år på Stockholms Fastighetsägarförening där han bland annat jobbade med deras fastighetsförvaltning.

På NAI Svefa ska Skagerlind jobba med att utveckla bolagets samlade tjänsteerbjudande inom plan-, mark, och exploateringsområdet, framför allt mot den privata sidan.

En positiv effekt för NAI Svefas nya bolag är att Skagerlind tar med sig Beckombergauppdraget, vilket han kommer att fortsätta att köra som konsult på cirka 30 procent.

- Vi ser det här som en spännande men också självklar del i vår utveckling. På NAI Svefa finns många konsulter med spetskompetens. Med en erfaren affärsman som Christer vid rodret kommer de ha kraft att samverka i nya typer av projekt och därmed offensivt hjälpa våra kunder att öka värdet på sin affär, säger Lennart Weiss, koncernchef på NAI Svefa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige