Image

Ny storägare i börsbolag

BOLAG Dagon planerar att genomföra en kontantemission på drygt 110 miljoner kronor till Sten K Johnson genom hans helägda bolag Tibia Konsult AB.
Publicerad den 20 November 2009

- Det är mycket glädjande för oss i organisationen att en så kompetent affärsstrateg som Sten K Johnson är intresserad av att gå in som storägare i Dagon. Han är en näringslivsprofil av stor dignitet och har en lång erfarenhet från fastighetsbranschen och blir en långsiktigt stark ägare i Dagon. Detta ger en förstärkt kvalitetsstämpel på bolaget. Sten K Johnsons ägarengagemang är till stor fördel för bolaget och dess aktieägare, säger Dagons verkställande direktör Roger Stjernborg Eriksson.

- Det är mycket spännande att få komma in i ett bolag som Dagon. Det är ett välskött bolag med en mycket intressant projektportfölj och med ett fastighetsbestånd som ger en stabil och långsiktig avkastning, säger Sten K Johnson.

För att emissionen ska kunna genomföras krävs en extra bolagsstämma som förväntas hållas i mitten av januari 2010. Ägare som representerar cirka 65 procent av aktierna och rösterna i Dagon har förklarat att de kommer rösta för emissionen på den extra bolagsstämman. Emissionen motsvarar drygt tio procent av röster och kapital i Dagon efter emissionen, som genomförs till kursen 48 kronor per aktie, det vill säga två kronor över gårdagens slutkurs.

I samband med detta kommer också innehavarna av Dagons obligationslån om sammanlagt 43 miljoner kronor att erbjudas att lösa obligationslånet samt teckna aktier i Dagon för motsvarande belopp. Detta görs i syfte att sänka Dagons finansieringskostnader. Teckningskursen blir 48 kronor per aktie.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige