Image

Norrvidden och Fabös till salu?

BOLAG Flera fastighetsbolag ska ha fått förfrågan om att köpa Maths O Sundqvists fastighetsbolag Fabös och Norrvidden.
Publicerad den 10 November 2008

De senaste dagarna har en advokat/mäklarbyrå i Stockholm ringt runt till ett antal fastighetsbolag och hört sig för om intresset att köpa Fabös och Norrviddens fastigheter enligt Östersundsposten.

Tidningen skriver att det är på uppdrag av investmentbanken Carnegie som försäljningstrevarna görs.

Förfrågan har i första hand gått till stora, kapitalstarka fastighetsbolag med intressen på många håll i landet. Men också mindre, lokala bolag har tillfrågats.

- Vi räknar på delar av fastighetsbeståndet, säger företrädaren för ett storstadsbaserat bolag, som vill vara anonym, till Östersundsposten.

Erik Selin säger till Östersundsposten:

- Jag vet en som tittat väldigt noga på det här och var nära att göra affär för inte alls länge sedan. Ledningen ville göra affär, men jag tror att han fick problem med styrelsen eller ägarna.

- Jag vet att det handlade om Norrvidden, men jag vet inte om det var Maths O Sundqvist själv eller någon annan som bjöd ut.

Erik Selin beklagar att Maths O Sundqvist hamnat i svårigheter.
- Jag känner att jag skulle vilja hjälpa till, men jag har inte sådana resurser. Norrvidden är för stort för mig, säger han.

Peter Andersson, vd för Norrvidden och Fabös, säger sig vara förvånad över uppgifterna från Östersundsposten.

- För mig är de där uppgifterna väldigt främmande. Det är förvånande om andra är ute och försöker sälja våra saker, säger Peter Andersson till tidningen.

Enligt Peter Andersson fungerar verksamheten i Norrvidden och Fabös ″normalt - precis som vanligt″.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige