Image
Bild: Peab

Nordier får uthyrningsuppdrag av Peab i Solna

Uthyrning Nordier har fått uthyrningsuppdraget för Peabs nybyggnadsprojekt i Frösunda.
Publicerad den 6 November 2012
Annons
Image
Mattias Bäckman. Bild: Nordier. Bild: Norider
Mattias Bäckman. Bild: Nordier. Här i Frösunda kommer Peab tillsammans med Nordier att påbörja projektet. Bild: Peab. Bild: Peab
Här i Frösunda kommer Peab tillsammans med Nordier att påbörja projektet. Bild: Peab.

Under vintern 2012-2013 kommer Peab tillsammans med Nordier att påbörja projektet i Frösunda, som kommer att göra Frösunda komplett.

Fastigheten som skall bebyggas ligger strax norr om bron över till Hagaparken, med ett alldeles unikt bra skyltläge, där mer än 150 000 bilar om dygnet passerar. Adressen är Gustaf III:s Boulevard 48 och nära grannar är bland annat HP, Eniro, JM, Bayer och många andra välkända varumärken.

Frösundas front mot E4 började byggas i början på 2000-talet som ett kombinerat kontors- och bostadsområde, och den nu aktuella fastigheten blir ett av de sista projekten som kompletterar fronten mot Hagaparken och Frösundavik.

Kontorsfastigheterna fungerar som en bullervall mot de nya bostadsområdena som ligger väster om. Ett koncept som har visat sig oerhört väl fungerande i de tidigare färdigställda delarna.
- Uppdraget att fylla ut sista luckan i raden känns mycket stimulerande. De företag som vill hitta moderna, miljövänliga och yteffektiva lokaler, dessutom med Sveriges bästa skyltläge, bör verkligen ta en närmare titt på det nya huset som skall byggas under 2013, säger Mattias Bäckman, partner på Nordier.

Peab ämnar göra ett speciellt avtryck genom det nya huset i Frösunda. Inte bara genom att bygga ett mycket energieffektivt hus utan även genom att bygga huset av trä i största möjliga utsträckning.
- Vi vill skapa en produkt som motsvarar framtidens högt ställda förväntningar på energieffektivitet, design och material, säger Stefan Liljebris på Peab Fastighetsutveckling.

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY