Image

Nollkvartal för Allokton

RAPPORTER Alloktons resultat efter skatt det tredje kvartalet i år blev 0,4 miljoner kronor (-267,5 motsvarande period förra året). Intäkterna har ökat och driftskostnaderna minskat.
Publicerad den 19 November 2009

Nettoomsättningen uppgick till 105,5 miljoner kronor (103,5).

Bruttoresultatet blev 62,0 miljoner kronor (59,3).

- Tredje kvartalet har varit positivt för oss med ökande intäkter och lägre driftskostnader jämfört med motsvarande period förra året. Vi har också haft en positiv nettouthyrning vilket är en förändring mot situationen under årets första sex månader. Jag ser alla dessa faktorer som ett kvitto på att vi är på rätt väg vad gäller vår dagliga affär, säger vd Anders Wehtje.

- Vi gör vidare ett positivt resultat efter skatt för tredje kvartalet som justerat för icke kassaflödespåverkande poster skulle varit ett par miljoner högre vilket jag tycker är ett tecken på den underliggande styrkan i vår portfölj.

- Det är också glädjande och positivt att vi knutit Newsec till oss i det strategiska arbete som styrelsen och jag inledde när vi tillträdde i samband med bolagets årsstämma den 30 juni. Givet de förutsättningar som finns så ser vi positivt på att skapa en plattform som på sikt ska kunna leverera värde till våra aktieägare.
För perioden januari till september är resultatet efter skatt -89,8 miljoner kronor (-266,2).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige