Image

Newsec bildar nytt transaktionsteam

BOLAG Newsec möter den allt kraftigare internationaliseringen på transaktionsmarknaden genom att sätta ihop ett transaktionsteam med fokus på norra Europa. - Målet är att vara nummer ett på den nordeuropeiska marknaden, säger Jan Wejdmark som leder transaktionsteamet till Fastighetssverige.
Publicerad den 7 September 2009

Newsecs satsning, Newsec Nordic Transaction Team, handlar förutom att möta den kraftiga internationaliseringen även om att vara väl rustade när marknaden väl vänder.

- Vi mobiliserar ett team som kommer att stå starkt och som kommer att fortsätta utvecklas när det blir full fart på transaktionerna igen, säger Jan Wejdmark.

Teamet består av cirka 25 medarbetare från transaktionssidan plus att man är uppbackade av ett värderingsteam på ett 40-tal personer.

- Många investerare tittar inte på enskilda länder utan på större regioner som hela Norden eller norra Europa. Och eftersom Newsec har ett väl utvecklat nätverk i hela Norden och Baltikum drar vi fördel av det genom att skapa det här teamet, säger Jan Wejdmark.

Ett av länderna där man ser en tydlig trend på en uppvaknande transaktionsmarknad är Norge.

- Det vi har sett i sommar är att bank- och finansmarknaden börjat fungera bättre och att en del större fastigheter eller portföljer kan komma att ställas ut på marknaden, säger Per Øivind Dahl på Newsec i Norge till Fastighetssverige.

Även om det redan är ett hyfsat stort team Newsec satt ihop så kommer det med största sannolikhet att bli ännu större.

- Inom ett par år kommer vi säkert att bli fler. De flesta är ju överens om att vi nått botten nu och de närmaste tolv månaderna är en utmärkt period att slå till om man sitter i köpläge, säger Jan Wejdmark till Fastighetssverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige