Image

NCC startar projekt i Finland

Bygg NCC Property Development startar utvecklingen av Lielahti Center i Finland.
Publicerad den 3 September 2012

Projektet består av totalt 15 000 kvadratmeter, varav uthyrningsbara ytor för detaljhandel och service utgör 13 350 kvadratmeter. Nuvarande uthyrningsgrad uppgår till 42 procent. Projektet uppskattas till ett värde av 50 miljoner euro och kommer att färdigställas i mars 2014.

Den största hyresgästen blir Tampere stad som kommer att koncentrera ett antal serviceinrättningar till Lielahti Center. Servicen kommer att bestå av ett bibliotek, flera hälso- och sociala inrättningar såsom barnavårdscentral och servicecenter för äldre. Lielahti Center kommer även att hysa annan service samt butiker, bland annat H&M.

– I detta projekt skapar kombinationen av handel och allmän service ett dynamiskt område som tillför värde för invånarna i Tampere, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Property Development.

- För närvarande har vi totalt nio pågående projekt i Finland och som en av de ledande fastighetsutvecklarna på finska marknaden, är vi en aktiv drivkraft för hållbarhetsfrågor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige