Image

NCC säljer två danska projekt

TRANSAKTIONER NCC Property Development säljer två kontorsprojekt i Danmark. Köpeskillingen är 350 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2008

Kontorsprojekten är Skejby Company House I (som säljs för 180 miljoner kronor) och II (170 miljoner kronor) i Århus och säljare är CW Obel Ejendomme A/S.

Försäljningen av Skejby Company House I har en positiv resultateffekt som redovisas i fjärde kvartalet 2008. Försäljningen av Skejby Company House II har en positiv resultateffekt som redovisas vid färdigställandet som beräknas till andra kvartalet 2009.

De två byggnaderna omfattar 7 200 kvadratmeter respektive 6 800 kvadratmeter kontor och 86 procent av arean är uthyrd. De största hyresgästerna är Rådgivergruppen DNU I/S, Codan Forsikring och Vestas. NCC Property Development har i uppdrag att hyra ut resterande ytor.

NCC har lämnat hyresgarantier i fem år efter färdigställande och gjort full avsättning för dessa.

Skejby Company House I stod färdigt den 1 november 2008, och den första hyresgästen har redan flyttat in. Skejby Company House II beräknas stå färdigt för inflyttning i juni 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige