Image

NCC säljer till Akelius

TRANSAKTIONER NCC Construction Sverige har sålt ett nybyggt vårdboende för äldre i Trelleborg till Akelius Fastigheter. Fastigheten är uthyrd till Trelleborgs kommun på 20 år. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 75 miljoner kronor.
Publicerad den 18 December 2009

NCC Construction Sverige har sålt fastigheten Högalid 69 i Trelleborg kommun till ett av Akelius Lägenheter AB helägt dotterbolag. Försäljningen genomfördes som en bolagsaffär och köparen har erlagt likvid och tillträdde bolaget den 15 december 2009.

- Vi har fått ett mycket finare vårdboende än vi hade kunnat hoppas. Det här blir verkligen ett lyft både för boende och för den personal som skall driva verksamheten, säger Gertie Lindberg, projektansvarig för det nya vårdboendet på Trelleborgs kommun.

Vårdboendet ligger i området Högalid i Trelleborg och har 40 lägenheter för de boende. Inflyttning och verksamhet beräknas starta i januari 2010.

- Samarbetet med White Arkitekter och det koncept vi tagit fram för vårdboende gör att vi kan erbjuda bra, effektiva vårdboenden. Tillsammans med Akelius kan vi dessutom erbjuda en attraktiv hyreslösning, säger Roland Brodin, projektutvecklare på NCC Construction.

- Vi har fått en fin fastighet med en bra hyresgäst vilket passar in i vår investeringsfilosofi. Vi tycker det är roligt att vi nu genomför vår första nyproduktion i Trelleborg och hoppas på fler spännande projekt i Trelleborg, säger Per Ekelund, regionchef på Akelius.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige