Image

NCC:s kommunikationsdirektör får gå

Karriär NCC:s kommunikationsdirektör Annica Gerentz får lämna sin befattning. - Det kom plötsligt, men det är sådant som kan hända när det kommer en ny koncernchef, säger Gerentz till Fastighetssverige.
Publicerad den 11 Oktober 2011
Annica Gerentz. Bild: Sten Jansin. Bild: Sten Jansin
Annica Gerentz. Bild: Sten Jansin.

Annica Gerentz har varit anställd inom NCC sedan 2000, och har haft rollen som kommunikationsdirektör sedan 2004. Hon har också varit medlem i koncernledningen.
Peter Wågström tillträdde som koncernchef i april.

- Nu ville han förändra i koncernledningen. Det finns egentligen ingen dramatik i detta. Jag har jobbat under fyra koncernchefer och varje gång det kommer in en ny undrar man på vilket sätt han vill förändra ledningen. Nu blev det så här, jag kliver av ganska omgående, säger Gerentz.

Vad ska du göra härnäst?

- Jag har inget nytt jobb än. Vi har nått en gemensam överenskommelse om hur vi ska gå vidare och formellt kommer jag att vara anställd ett tag till.

Rekryteringen av hennes efterträdare har inletts och Ulf Thorne, nuvarande kommunikationschef för NCC Construction Sverige AB, är tillförordnad kommunikationsdirektör under processen att finna Annica Gerentz efterträdare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige