Image

NCC planerar för 265 nya bostäder i Söderort

Bostäder NCC Boende har erhållit markanvisningar av Stockholms stad för att utveckla 165 nya bostadsrätter i Söderort. Tillsammans med ett tidigare beslut om 100 bostäder i Älvsjö, planerar NCC nu för sammanlagt 265 citynära lägenheter.
Publicerad den 20 December 2011

De planerade bostäderna ligger i Sätra, Mälarhöjden och Årstafältet och kommer att bli bostadsrätter. Målet är att utveckla trygga bostadsområden som förhoppningsvis bidrar till visionen om promenadstaden.
– Vi har diskuterat dessa områden med stadens tjänstemän under en längre tid. Att de nu bestämt sig för att gå från idé till handling tillsammans med oss, visar att de tror på attraktionskraften i våra projektidéer. Bostadsbehovet är mycket stort och vi är därför glada att få utveckla nya lägenheter åt stockholmarna, säger Göran Eriksson, avdelningschef på NCC Boende.

I Sätra är det Björksätravägen, en idag obebyggd sluttande tomt i närheten av Sätra stall, som ska utvecklas med ett 40-tal bostadsrätter. Tunnelbanan ligger cirka 600 meter bort och i området finns fina naturområden.

I Mälarhöjden planeras för cirka 60 bostadsrätter vid toppen av Bredängsvägen. Här kommer bebyggelsen att tillföra området en mer stadsmässig karaktär.

Stockholms stads planer för Årstafältet är ett bostadsområde för totalt 4 000 bostäder. NCC:s 60 bostadsrätter, som ingår i första etappen, kommer att utgöra en del i ett av det nya bostadsområdets kvarter. Årstafältet blir en länk i den sammanhängande stadskedja som ska binda ihop Liljeholmen med Hammarby Sjöstad och bli en utvidgning av innerstaden.

Tidigare under hösten erhöll NCC en markanvisning för 100 lägenheter i Älvsjö Centrum.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige