Image

NCC föll på rapport

Bolag NCC:s första delårsrapport för året, var liksom Skanskas som kom dagen innan, sämre än förväntat. Aktien sjönk med 6,5 procent i går.
Publicerad den 6 Maj 2011

NCC:s första kvartal är säsongsmässigt svagt.

Resultatet efter finansiella poster landade på -326 miljoner kronor (-182). Analytikerna i SME Direkts sammanställning hade räknat med ett resultat på -260 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 8 533 miljoner kronor (9 685). Här låg konsensusprognosen på 9 529 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

- Omsättningen minskade med elva procent det första kvartalet jämfört med tidigare år. Minskningen beror på att vi under 2009 startade få bostäder, vilket gör att få bostäder färdigställts och resultatavräknats det första kvartalet i år jämfört med i fjol. De bostäder som resultatavräknats i kvartalet hade dessutom ett lägre genomsnittligt pris än de som avräknades föregående år, kommenterar NCC:s nye koncernchef Peter Wågström i rapporten.

Orderingången sjönk från 14 004 miljoner kronor förra året till 12 398 miljoner kronor.

- Det är visserligen lägre än föregående år men högre än vår omsättning, vilket innebär att orderstocken ökat med 3 521 miljoner kronor i kvartalet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige