Image

NCC bygger åt Riksbyggen

BYGG NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga 140 nya bostadsrätter i Hässelby Strand, i Stockholm. Uppdragsgivare är Riksbyggen och ordern är värd 167 miljoner kronor. Projektet genomförs med samarbetsformen partnering.
Publicerad den 26 November 2009

Uppdraget omfattar fyra nya bostadshus på Melongatan i Hässelby. De får ett bra läge nära Mälaren, skolor och tunnelbana. I två av husen byggs många ettor och tvåor, som bedöms ha stor efterfrågan i området.

Sedan sommaren 2007 har Riksbyggen och NCC planerat nya bostäder i Hässelby Strand. Under lågkonjunkturen har en byggstart fått vänta, men nu påbörjas det nya kvarteret Lekrummet.

De fyra husen blir fem till sex våningar höga. Arkitektens inspiration kommer från Hässelby Strands 50-talsbebyggelse med långsträckta huskroppar och soliga gårdar. Fasaderna får varma färger i brunt, rött, beige och gult. Många av lägenheterna har fönster i flera väderstreck och alla har stora balkonger eller uteplatser.

I två av husen byggs huvudsakligen lägenheterna som treor och fyror. I de andra två byggs främst mindre lägenheter. Under två av husen byggs även parkeringsgarage.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige