Image
Tre punkthus med 72 hyresrätter som uppförs på Stenvikshöjden i Oxelösund.
Tre punkthus med 72 hyresrätter som uppförs på Stenvikshöjden i Oxelösund. Bild: Arkinova

NCC bygger 72 hyresrätter i Oxelösund åt HSB

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med HSB bygga 72 ytsmarta hyresrätter enligt konceptet NCC Folkboende i det vattennära området Stenvik i Oxelösund. Ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 18 September 2020

– Vi tror starkt på Oxelösund som bostadsort och det aktuella området i synnerhet. Vi har lagt stor vikt vid att ta fram ett diversifierat erbjudande. Genom samverkan med NCC skapar vi ett område som ger våra medlemmar och invånarna i Oxelösund moderna och till platsen väl anpassade bostäder, säger Per Morelius, fastighetsutvecklingschef på HSB Södermanland.

Uppdraget omfattar tre punkthus med 72 hyresrätter som uppförs på Stenvikshöjden nära natur och hav i västra Oxelösund. Bostäderna byggs enligt NCC Folkboende, ett koncept som ger ytsmarta lägenheter med hög boendekvalitet, låg energiförbrukning och god fastighetsekonomi.
– NCC har byggt flera projekt tillsammans med HSB genom åren och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter. Det är även positivt att valet för hyresrätterna föll på vår bostadsprodukt NCC Folkboende, som ger moderna yteffektiva lägenheter med låg byggkostnad och kort byggtid tack vare noggrann planering och en standardiserad produktion, säger Sagvan Abdulsatar, produktionschef NCC Building Sweden.

Parterna samverkar även kring ett ytterligare kvarter med bostadsrätter i grannområdet Ramdalshamnen i Oxelösund. Affären kommer att kommuniceras efter beslut om byggstart.

Projektering av hyresrätterna startar under september. Produktionsstart beräknas till januari 2021 med inflyttning i slutet av 2022.

Ordervärdet för hyresrätterna om cirka 100 miljoner kronor registreras i tredje kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY