Image

Murman vinner internationellt storpris

TÄVLING Restaurang Tusen i Ramundberget som ritats av Murman arkitekter har utsetts till Årets byggnad i kategorin Holiday under World Architecture Festival 2009 i Barcelona. Se bilderna på restaurangen i bildspelet.
Publicerad den 6 November 2009

World Architecture Festival är en årlig internationell arkitekturfestvial med tävlingsbidrag från hela världen. I juryn sitter några av världens främsta arkitekter och i kategorin Holiday tävlade elva bidrag från tio olika länder.

- Vi är oerhört stolta över att ha vunnit med tanke på konkurrensen. Det har varit en utmaning och ett ansvar att rita en byggnad på en så här speciell plats. Att skapa en modern arkitektur som samspelar med naturen och tar tillvara på platsens alla möjligheter, säger Hans Murman, vd på Murman arkitekter.

Restaurangen som ligger vid trädgränsen på 1000 meters höjd har en tongivande fasad klädd med hela björkstammar och har plats för 125 gäster. Den runda formen ger gästerna en storslagen utblick över fjällandskapet och inredningen domineras av varma naturliga material som björk och näver.

- Priset är ett bevis på att vi satt en ny standard för kvalitet och lyckats skapa något unikt i den svenska fjällvärlden, säger Anders Östring, vd på Ramundberget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige