Image
Biljana Pehrsson.
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden

Moody's bedömer att Kungsledens nya finansiella policy är kreditpositiv

Ekonomi/Finansiering Kreditvärderingsinstitutet Moody's konstaterar i en kommentar att Kungsledens nya mål, att belåningsgraden långsiktigt inte ska överstiga 45 procent är kreditpositivt eftersom det indikerar bolagets intentioner att upprätthålla en låg belåning över tid.
Publicerad den 18 Februari 2021

Moody's noterar också att Kungsleden levererat ett bra resultat för 2020 och att bolaget visat en god motståndskraft trots pandemin.

För ett höjt kreditbetyg vill Moody's se att den positiva utvecklingen av belåningsgraden fortsätter och att andelen upplåning utan dedikerade fastighetspanter ökar ytterligare. Per årsskiftet utgjorde 47 procent av låneportföljen lån utan säkerhet och andelen ej pantsatta tillgångar utgjorde 33 procent av de totala tillgångarna.

– För de kommande fem åren är fokus inställt på hållbar tillväxt med en ännu starkare finansiell ställning. Vi ska bland annat växa vår fastighetsportfölj från 41 till 55 Mdkr och förvaltningsresultatet ska öka med mer än 30 procent genom fortsatt framgångsrik projektutveckling, hyrestillväxt och strategiska förvärv. Vår belåningsgrad ska långsiktigt inte överstiga 45 procent och ambitionen är att förbättra vår investment grade-rating ytterligare, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY