Image

Micasa inför betygssystem för sina fastigheter

BOLAG Hotell och restauranger klassificeras utifrån sin kvalitet. Nu inför Micasa Fastigheter ett liknande system som visar hur tillgängliga företagets fastigheter är för människor med funktionshinder.
Publicerad den 1 Oktober 2009

Målet är att samtliga Micasas fastigheter i Stockholm ska ha högsta betyg i alla kategorier, rörelsehinder, syn- och hörselskador. Ett annat mål är att fler fastighetsbolag ska använda systemet som tagit tre år att ta fram. Kraven är höga, varje detalj har tänkts igenom.

- Tillgänglighet är ett viktigt mål för hela Stockholms Stad och naturligtvis extra viktigt för oss som tillhandahåller omsorgsfastigheter. Tanken med vår klassificering är att funktionshindrade personer omedelbart ska kunna uppfatta hur tillgängliga våra fastigheter är, både på plats och på vår webbtjänst, säger Anders Nordstrand, vd Micasa Fastigheter.

Fastigheter som klassificerats får en särskild skylt med tydliga symboler. Alla Micasas fastigheter har gåtts igenom, några har klarat de hårda kraven och fått sin klassificering.

Betygssystemet har tagits fram tillsammans med ett antal handikapporganisationer. Johanna Bäckar är ordförande i fastighetsbolagens handikappråd.

- Systemet är enkelt, det är tydligt, man ser direkt vad som gäller. Samhället är fortfarande inte tillgängligt för alla, dessa symboler skapar en trygghet. Man ser att man kommer in, att det finns en hörselslinga, att ljuset är bra, säger hon.

- Framför allt ser man att här finns det människor som bryr sig och förstår problematiken, Micasa Fastigheter har fångat upp många viktiga detaljer och satt höga krav även för den lägsta betygsnivån.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige