Image
Bild: Älvstranden

Många vill gestalta ny saluhall i Göteborg

Bygg 72 förslag på hur Göteborgs nya saluhall ska se ut har kommit in och över 500 personer har laddat ner tävlingsmaterialet. Intresset är stort för den nya saluhallen som ska bli en viktig mötesplats i området Kvillebäcken.
Publicerad den 2 September 2011
Ett av de 72 inkomna bidragen. Bild: Älvstranden
Ett av de 72 inkomna bidragen.

I mars utlystes en allmän arkitekttävling om saluhallens gestaltning. Tävlingen är nu avslutad och den namnkunniga juryn har påbörjat arbetet med att utse en vinnare. I juryn sitter bland andra Gert Wingårdh, arkitekt och Magnus Sigfusson, stadsbyggnadschef Göteborgs Stad. Vem som vinner står klart i oktober.

Älvstranden Utveckling kommer att bygga och äga saluhallen som ska vara klar att tas i bruk våren 2013.
- Vår ambition är att det ska bli en färgsprakande marknadsplats och en viktig mötesplats i området. Byggnaden ska vara enkel men originell och förstärka det som finns på insidan, det vill säga en mångfald av närproducerat med inslag av det exotiska, säger Cecilia Strömer, Älvstranden Utveckling som också sitter med i juryn.

Senaste allmänna arkitekttävlingen i Göteborg var 1996 som då handlade om Trädgår’n.
- Fördelen med att utlysa en allmän arkitekttävling är att man får många lösningar på en frågeställning. Eftersom jurymedlemmarna har olika erfarenheter och kompetenser blir de olika förslagen värderade från alla möjliga utgångspunkter, säger Katarina Nilsson, Sveriges Arkitekter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige