Image

HSB byggstartar projekt i Kvillebäcken

Bygg/Arkitektur Nästa vecka är det dags för det första spadtaget för brf Cinnober i Kvillebäcken, Göteborg.


Serneke bygger för HSB i Kvillebäcken

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag att bygga 89 lägenheter för HSB Göteborg i brf Cinnober i Kvillebäcken i Göteborg. Projektet är värt cirka 160 miljoner kronor och byggstart är planerad till mars i år.


Nordic Life får förvaltningsuppdrag i Kvillebäcken

Bolag Nordic Life Förvaltning har tecknat ett förvaltningsavtal med Ivar Kjellberg Fastighet AB för totalförvaltning av deras nyproduktion i Kvillebäcksparken på Hisingen i Göteborg.


De får rita Göteborgs nya saluhall

Arkitektur Nu avslöjas det vilket som blir det vinnande förslaget i arkitekttävlingen om Kvillebäckens nya saluhall. Projektet börjar byggas under våren 2012.


Hel stadsdel cerifierad enligt Miljöbyggnad

Energi/miljö För första gången har en hel stadsdel certifierats enligt det svenska miljöklassningssystemet Miljöbyggnad.
Tidigare har enskilda byggnader certifierats i Sverige, men aldrig förr en hel stadsdel.


HSB byggstartar projekt i Kvillebäcken

Bostäder HSB Göteborg har tagit beslut om att byggstarta projektet Verona i Kvillebäcken i Göteborg. Projektet består av 82 nya ytsmarta lägenheter där området präglas av hållbarhetstänk, gröna trivsamma gemensamhetsplatser och självklart bostäder med låg energiförbrukning.


Många vill gestalta ny saluhall i Göteborg

Bygg 72 förslag på hur Göteborgs nya saluhall ska se ut har kommit in och över 500 personer har laddat ner tävlingsmaterialet. Intresset är stort för den nya saluhallen som ska bli en viktig mötesplats i området Kvillebäcken.


Ny saluhall byggs i Göteborg

Bygg Konsortiet som står bakom den nya stadsdelen Kvillebäcken, med 1 600 nya lägenheter, i Göteborg skapar nu också en ny saluhall i området. Saluhallen beräknas stå färdig under 2013.