Image

Kville Saluhall nominerad i världskänd arkitekturtävling

Bygg/Arkitektur Kville Saluhall på Hisingen i Göteborg har nominerats till ett av världens mest prestigefyllda arkitekturpriser.
Publicerad den 4 December 2014
Kville Saluhall har nominerats till ett av världens mest prestigefyllda arkitekturpriser. Bild: Älvstranden Uutveckling
Kville Saluhall har nominerats till ett av världens mest prestigefyllda arkitekturpriser.

European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award delas ut vartannat år till ett europeiskt byggnadsverk. Priset belönar arkitekturprojekt som uppförts under de två senaste åren och representerar europeisk arkitektur av hög kvalitet.

– Vi är otroligt stolta över att Kville Saluhall nominerats till ett av Europas bästa byggnadsverk. Sedan saluhallens invigning 2013 har byggnadens design väckt mycket uppmärksamhet och bland annat belönats med Yimbypriset och en nominering i Kasper Salin-priset, säger Emma Hedenryd, projektledare för Kville Saluhall på Älvstranden Utveckling.

Kvillebäckens saluhall är utformad av Gustav Appel Arkitektkontor som vann en allmän arkitekttävling om saluhallens gestaltning 2011. I sin design är byggnaden enkel men originell och karaktäriseras bland annat av öppna ljusa rum och terrasser i söder och öster.

Saluhallen har dessutom blivit en viktig mötesplats i Kvillebäcken. Här huserar i dag 15 butiker och restauranger som tillsammans bidrar med ett brett utbud och en härlig atmosfär.

Priset, som instiftades 2001, administreras av Europeiska kommissionen och stiftelsen Mies van der Rohe Foundation som ansvarar för nomineringarna och själva prisceremonin.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY