Image

Lokalerna tomma i tolv år – nu ska de bli bostäder

TRANSAKTIONER I över tolv år har Tunafors gamla fabriker intill Eskilstunaån stått tomma. Men nu ska de fyllas med nytt liv, av den nye ägaren Tunafastigheter AB. - Vår förhoppning är att bygga bostäder där, säger vd Anton Varnäs.
Publicerad den 2 September 2008

Tunafors fabriker beskrivs som något av Eskilstunaindustrins vagga och byggnaderna kom till redan på 1400-talet, skriver tidningen Folket.

De senaste tolv åren har de nästan 13 000 kvadratmeter stora byggnaderna stått öde.

Nu har Skanska sålt fastigheten för tio miljoner kronor till Tunafastigheter.

- Vi har tagit kontakt med kommunen och vår målsättning är att det ska bli bostäder där. Hur många har vi inte räknat på ännu, men läget är intressant och erbjuder en stor potential. Byggnaden är dessutom vacker, säger Anton Varnäs till tidningen Folket.

Även tidigare har det diskuterats bostäder, men det har stupat på att ytterligare sanering skulle behöva göras i så fall. Anton Varnäs menar att ändrade regler innebär att det inte ska bli några problem att få tillstånd att bygga lägenheter.

- Vi har anlitat experter på miljöområdet och de hävdar att invändigt är det inga problem, miljökraven är uppfyllda. Däremot behövs det en del åtgärder utomhus - det är dock inte i någon stor omfattning, säger Anton Varnäs.

Varnäs förhoppning är att börja bygga inom ett till två år. Han tror att en omvandling till lägenheter skulle kosta mellan 60 och 70 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige