Image
Thomas Rhöses Löfberg Fastigheter och Josefin Knarrström Berghs Wermlands Invest köper det gamla bageriet av Coop Värmland.
Thomas Rhöses Löfberg Fastigheter och Josefin Knarrström Berghs Wermlands Invest köper det gamla bageriet av Coop Värmland. Bild: Tommy Andersson

Löfberg och Wermlands Invest i kultursatsning

Transaktioner Löfberg Fastigheter och Wermlands Invest köper gamla bageriet i Tullholmsviken, Karlstad, av Coop Värmland. Här gör de båda familjeägda fastighetsbolagen en gemensam satsning som ska stärka kulturlivet i Karlstad.
Publicerad den 1 Mars 2021

Arbetet med fastigheten inleds inom kort och ambitionen är att den ska vara inflyttningsklar inom två till tre år.

– Ett superspännande projekt och samarbete. Det finns få byggnader av det här slaget i centrala Karlstad, och vi ser det som en unik möjlighet att skapa något riktigt häftigt som gör Karlstad ännu mer attraktivt som bostadsort och besöksmål, säger Josefin Knarrström Bergh, vd på Wermlands Invest.

– Kul att jobba tillsammans med ett annat familjeägt fastighetsbolag som precis som vi vill bidra till en levande och hållbar stadsutveckling. Här handlar det om att förädla och modernisera en anrik industrimiljö och skapa en mötesplats som ger liv och rörelse i Tullholmsviken och Karlstad, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Det gamla bageriet har en yta på cirka 4 000 kvadratmeter, med en byggrätt på ytterligare 1 000 kvadratmeter. Exakt vilken verksamhet som kommer att inrymmas är inte klart, men det handlar om kultur. Det förs bland annat en dialog med Wermland Opera om en framtida etablering.

Löfberg Fastigheter och Wermlands Invest tar över fastigheten från Coop Värmland den 30 april. Parterna har enats om att inte kommentera köpesumman.

Försäljningen av det gamla bageriet innebär att Coop Värmland nu avyttrat all mark och egendom i Tullholmsviken.

– Det här är en byggnad som ligger oss varmt om hjärtat, och därför känns det bra att lämna över till två lokala familjeföretag med spännande planer som förstärker den nya stadsdelen som växer fram, säger Charlotte Lunås, tf vd på Coop Värmland.

Tullholmen har sedan slutet av 1800-talet använts för olika industriändamål, de senaste decennierna i Coop Värmlands regi. Här utvecklas nu en ny, central stadsdel med cirka 1 200 bostäder, livsmedelsbutik, restauranger och andra kommersiella ytor. Totalt handlar det om 58 000 kvadratmeter fördelat på tio kvarter. 2019 förvärvade Löfberg Fastigheter mark av Coop Värmland och inledde den första etappen som bland annat innehåller ett 16 våningar högt bostadshus med utsikt över Karlstad och Vänern.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY