Image
Lloyds Apotek hyr stort i Veddesta i västra Stockholm.
Lloyds Apotek hyr stort i Veddesta i västra Stockholm. Bild: Järfälla kommun och Tovatt Architects and Planners

Lloyds Apotek nyetablerar drygt 4 400 kvadratmeter lager/logistik och kontor i västra Stockholm

Uthyrning Fastighetsägaren Svenska Stålbyggen Järfälla har tecknat ett nytt hyresavtal med Admenta Sweden som driver Lloyds Apotek på Bruttovägen 6 i Veddesta. Uthyrningen omfattar totalt cirka 4 400 kvadratmeter nyproducerade lokalytor fördelat på drygt 550 kvadratmeter kontor och cirka 3 900 kvadratmeter lageryta.
Publicerad den 16 Mars 2022

Cushman & Wakefiled var rådgivare i affären. Tillträdet var i januari och verksamheten sätts i bruk i mars 2022.
– Den här affären är ett tecken på att Cushman & Wakefields satsning inom lager/logistik pekar åt det håll som vi förväntat oss. Vi ser ett stort intresse av moderna kombinationslokaler i Stockholmsområdet med omnejd, vilket är en direkt effekt av pandemin och den ökade e-handeln. Genom ett starkt samarbete har vi funnit en optimal lokal till Lloyds Apotek och bidragit till vidareutveckling för deras verksamhet inom lager/logistik-segmentet, säger David Karlsson, hyresgästrådgivare på Cushman & Wakefield.

– Under de senaste åren har efterfrågan på att handla apoteksvaror på nätet ökat kraftigt och även vår försäljning via e-handeln har ökat markant. För att kunna tillgodose denna efterfrågan behöver vi skala upp och skapa grundförutsättningar för detta. En förbättrad distribution och logistik är avgörande för att tillfredsställa konsumenters förväntningar och behov kring snabba och flexibla leveranser, säger Erik Hartgerink, Business Development Manager, Lloyds Apotek.
– Ett centralt e-handelslager med hög kapacitet i tillägg till lokala e-hubbar ser vi som ett flexibelt och miljöeffektivt sätt framöver. I Cushman & Wakefield har vi hittat en bra partner som har hjälpt oss hitta vår nya e-handelslokal utefter våra behov och vi är mycket nöjda med samarbetet. Med vårt nya e-handelslager ser vi goda möjligheter att utveckla vår affär ytterligare och ge våra kunder en ännu bättre kundupplevelse, säger Erik Hartgerink, Business Development manager, Lloyds Apotek.

I och med denna uthyrning är fastigheten om totalt 13 900 kvadratmeter fullt uthyrd.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige