Image
Förslaget till Linköpings nya centralstation prisas i Singapore.
Förslaget till Linköpings nya centralstation prisas i Singapore. Bild: Metro Arkitekter

Linköpings nya station prisas på arkitekturfestival

Bygg/Arkitektur Förslaget till Linköping Centralstation tog hem första pris i World Architecture Festival (WAF) i Singapore. Stationen vann i kategorin Infrastruktur, framtida projekt. Förslaget är framtaget under ledning av Metro Arkitekter som är en del av Sweco.
Publicerad den 7 Oktober 2014

- Linköping Centralstation är ett projekt där både stadens framtida expansion och stationens gestaltning lösts på ett innovativt sätt. Det är ett stort erkännande att den internationella juryn väljer det bland alla kompetenta bidrag, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects.

- WAF är en viktig arena där hela världens arkitekter möts, och att ta hem vinst i ett sammanhang som detta är betydelsefullt både för oss som företag och för hela den svenska arkitektkåren.

Projektet är en vunnen internationell arkitekttävling gällande utformningen av Linköpings nya resecentrum och stadsutveckling. Förslaget är framtaget under ledning av Metro Arkitekter, som är en del av Sweco-koncernen, och Rundquist Arkitekter, i samarbete med Sydväst Landskapsarkitekter, Buro Happold och Ramböll.

Sweco Architects var det enda svenska arkitektkontor som var nominerat med så många som fem projekt i årets WAF och tävlade mot bidrag från mer än 40 länder. Finalen ägde rum 1-3 oktober i Singapore.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige