Image

Länsförsäkringar köper Gina Tricots huvudkontor

Transaktioner Länsförsäkringar Älvsborg köper Gina Tricots huvudkontor i Borås, och flyttar även dit sitt kontor.
Publicerad den 12 Januari 2016

Vid årsskiftet 2016/2017 flyttar Länsförsäkringar Älvsborg in på 2 200 kvadratmeter. Gina Tricot blir kvar i resterande delar av fastigheten, som omfattar cirka 8 000 kvadratmeter.

– Vi hade redan fattat beslutet om att satsa på en adress för vår verksamhet när den här möjligheten dök upp, säger Länsförsäkringars vd Sören Schelander till Borås Tidning.

– För oss som försäkringsbolag är en fastighet en bra tillgång att ha.

Gina Tricots finans- och ekonomichef Per-Johan Swartling säger till Borås Tidning:
– Det ingår inte i vår affärsmodell att äga fastigheter, vi är ett handelsföretag. När vi beslutade om att bygga var vi 75 personer och vi växte sedan till 200 medarbetare för att sedan minska antalet till 150 efter motgången 2013. Det passar oss perfekt med en annan verksamhet som Länsförsäkringars i de två bottenplanen.

– Vi har haft en mycket bra diskussion med Länsförsäkringar och de är ett bolag som är i förtroendebranschen, vi är positiva till att vara i samma hus. När det gäller fasaden på huset vill vi inte att något av märkena ska dominera, utan att det blir en 50/50-utstrålning mellan oss och Länsförsäkringar.

Ingen köpeskilling kommuniceras.

Säljaren Gina Tricot har haft CBRE som rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige