Image

L G Söderbergs köper Öbo-hus för 33 miljoner

TRANSAKTIONER Det är nu klart att L G Söderbergs fastigheter köper Öbo:s hyreshus på Rynningegatan/Phragméns väg i Örebro. Köpeskillingen ligger på 33 miljoner kronor.
Publicerad den 7 April 2008
Annons
Image

Det kommunala bostadsföretaget säljer också kvarteret Tisteln på Hagagatan, skriver Nerikes Allehanda.

- Vi får helt enkelt inte projektet i Tisteln att gå ihop och med tanke på att vi har så många andra byggprojekt på gång är det bäst att sälja. Vi har en köpare på gång, men eftersom affären inte är avslutad kan vi inte gå ut med något namn i nuläget, säger Öbo:s vd Hans Lander till Nerikes Allehanda.

Öbo ska också genomföra ett större renoveringsprojekt i Varberga.
- Vi börjar i liten skala med ett 50-tal lägenheter där vatten- och el-ledningar ska bytas ut, men det blir också en del andra förändringar. Husen ska bland annat få hiss. Att bygga om de drygt 40 år gamla husen kommer att ta många år, men vi kommer att vara väl förberedda när byggkonjunkturen vänder och då det kommer att krävas stimulansåtgärder för att få igång projekt, säger Hans Lander.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige