Image

Kuylenstierna köper loss DK:s Gotlandsdel

TRANSAKTIONER Joachim Kuylenstierna har köpt loss Gotlandsdelen av DK Properties. Och han är inte intresserad av att köpa Ingmar Bergmans fastighet på Fårö – men han har en favorit som han gärna ser som köpare.
Publicerad den 15 Oktober 2009

Affären är värd cirka 60 miljoner kronor

- Jag tror på Gotland och vill göra en ambitiös satsning, det var vi inte överens om i DK Properties. Nu ska jag bland annat investera i Fårösund där jag har lokaler och mark på KA 3:s gamla område. Vi har redan byggt 40 studentbostäder till folkhögskolan och jag har fått dit filmbolag som står för ett tjugotal arbetstillfällen. Nu gäller det att kommunen bygger ut infrastrukturen och att vi kan få dit någon bra krog som är öppen året om, säger Kuylenstierna till Dagens Industri.

- Bungenäsområdet ska också utvecklas, bland annat gör vi om kalkbrottet till en badsjö i sommar.

Kuylenstierna har tidigare uppgetts vara spekulant på Ingmar Bergmans fastigheter på Fårö, men dem är han inte intresserad av.

- Nej, det är inte aktuellt. Personligen tycker jag det skulle vara bra om Björn Ulvaeus köpte fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige