Image

Kungsleden: Negativa skattedomar

Bolag Kammarrätten går på Förvaltningsrättens linje i skattemål kring Kungsleden-transaktioner från 2006.
Publicerad den 16 December 2015

I målen har Skatteverket yrkat att vissa transaktioner från år 2006 ska medföra att beskattning ska ske i Sverige trots att transaktionerna genomfördes av Kungsleden-bolag i Nederländerna där vinsten var skattefri.

Förvaltningsrätten gick förra året på Skatteverkets linje och nu har även den högre instansen kammarrätten funnit att transaktionerna ska överföras på svenska juridiska personer i Kungsleden-koncernen.

Kungsleden kommer att analysera domarna och återkommer med bolagets syn på domslutet och dess konsekvenser. Resultateffekten vid en slutlig negativ utgång av de aktuella domstolsprocesserna bedöms inte överstiga det belopp om cirka 1 360 miljoner kronor som Kungsleden tidigare kommunicerat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige