Image

Kungsleden i bytesaffär

TRANSAKTIONER Kungsleden säljer en fastighet i Södertälje till en köpeskilling om 105 miljoner kronor och till en direktavkastning som uppgår till 6,9 procent. Samtidigt förvärvas två fastigheter i Södertälje respektive Norrköping för 210 miljoner kronor inklusive transaktionskostnader till en direktavkastning om cirka 7,9 procent. Förvärven görs i två separata affärer.
Publicerad den 23 December 2008

Försäljningspriset är in nivå med bokfört värde och överstiger anskaffningsvärdet med cirka 40 miljoner kronor. Det senare beloppet ingår i Kungsledens utdelningsgrundande resultat för 2008.

Den avyttrade fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 8 300 kvadratmeter varav merparten förhyrs av en kommunal gymnasieskola. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka nio miljoner kronor. Köpare är Telge Fastigheter AB.

De förvärvade fastigheterna är en kontorsfastighet samt ett äldreboende. Kontorsfastigheten i Södertälje har en uthyrningsbar yta om cirka 5 800 kvadratmeter och förhyrs av Södertälje kommun på ett 5-årigt avtal. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka sju miljoner kronor. Fastigheten i Norrköping har en uthyrningsbar yta om cirka 5 400 kvadratmeter och kommer att förhyras av Norrköpings kommun på ett 20-årigt avtal. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka tolv miljoner kronor.

Från- och tillträde för fastigheterna i Södertälje beräknas ske den 15 januari 2009.
Tillträde för fastigheten i Norrköping beräknas ske den 1 december 2009 efter det att äldreboendet har tagits i anspråk av hyresgästen.

- Det är en bra bytesaffär med kommunen i Södertälje som motpart och även förvärvet i Norrköping sker till en bra avkastning med långa avtal, säger Kungsledens vd Thomas Erséus, i en kommentar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige