Image

Kungsleden emitterar obligationslån om 700 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Kungsleden emitterar ett treårigt, icke säkerställt, obligationslån på den svenska marknaden. Lånet uppgår till 700 miljoner kronor inom en låneram om en miljard kronor och har slutligt förfallodatum i december 2016.
Publicerad den 16 December 2013

Obligationslånet har en rörlig kupongränta motsvarande Stibors tremånadersränta plus 1,95 procent.

Kungsleden avser att notera obligationslånet på företagsobligationslistan vid Nasdaq OMX Stockholm.

- Med denna emission återvänder Kungsleden till obligationsmarknaden efter några års frånvaro. Vi gläder oss åt det stora placerarintresset för obligationslånet. Obligationer sprider riskerna i vår samlade upplåning och är därför ett viktigt inslag i vår finansieringsmix. Kungsleden avser framgent att vara en återkommande emittent, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Likviden från obligationsemissionen kommer att användas till att refinansiera Kungsledens obligationslån 2011/2014 om 600 miljoner kronor som förfaller i mars 2014 och till allmänna bolagsändamål.

ABG Sundal Collier AB och Swedbank AB har varit finansiella rådgivare och Mannheimer Swartling Advokatbyrå har varit juridisk rådgivare till Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige