Image

Kritik mot Svenska Bostäder

SVERIGE Svenska Bostäder avbryter en tidigare utlovad bredbandssatsning. Avbrottet gäller de hus som kan tänkas omvandlas till bostadsrätter. Nu riktar de boende skarp kritik mot Svenska Bostäder.
Publicerad den 7 Februari 2008

Svenska Bostäder genomför en stor bredbandssatsning i sina 43000 bostäder och lokaler. Målet är att allt ska vara färdiginstallerat 2010.

Av Svenska Bostäders 43000 lägenhetsinnehavare har 14000 anmält intresse att ombilda till bostadsrätt. Och det är de lägenheterna det gäller. Man vill helt enkelt avvakta med investeringen tills det är klart med eventuella ombildningar i respektive fastighet.

- När en fastighet ska värderas så är det normala att man inte får med en nyinvestering i ett fastighetsnät i värderingen. Då har vi känt att vi inte kan göra en investering på 5000 kronor per lägenhet, vi kan inte bara kasta Svenska Bostäders och skattebetalarnas pengar rakt ut i sjön, säger Patrik Emanuelsson, vice vd för Svenska Bostäder till Radio Stockholm.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige