Image

Konsultjätte till salu

BOLAG Catella är nu till salu. Deutsche Bank har fått försäljningsuppdraget och bolaget ska vara sålt före halvårsskiftet.
Publicerad den 21 Januari 2010

Catella AB ägs i dag till 91 procent av den holländska stiftelsen Catella Foundation och till nio procent av Ingvar Kamprads Inter Ikea, skriver Dagens Industri.

- Catella ska expandera och då är en stiftelse inte en ändamålsenlig ägare, säger Catellas ordförande Lars Bertmar till Dagens Industri.

- Vi är öppna för en eller flera ägare från hela Europa, men vi kommer inte att stycka Catella. Ett samordnat varumärke är viktigt, fortsätter Lars Bertmar.

Catella har renodlat verksamheten under kristiderna, dragit ner på personal och gjort sig av med skulder på en halv miljard kronor, bland annat genom att sälja Catellahuset i närheten av Stureplan i Stockholm.

- Under högkonjunkturen fick Catella växa på lite lösa boliner och blev rätt vildvuxet. Nu har vi bara två ben – rådgivning vid fastighetsaffärer och kapitalförvaltning. Och vi kan växa kraftigt inom båda dessa områden. Vi har till exempel gått från att vara nummer sju på fastighetsrådgivning före krisen till nummer fyra i dag, säger Bertmar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige