Image

KLP tillträder hotell - planerar storsatsning

AFFÄRER Norska KLP Fastigheter har nu tillträtt sitt första svenska förvärv. KLP planerar en stor offensiv i Sverige, och räknar med att på fyra, fem års sikt bygga upp ett bestånd värt mellan fem och sju miljarder kronor.
Publicerad den 4 Mars 2009

Diligentia sålde i juli 2008 fastigheten Fasanen 5 i centrala Malmö till det norska livförsäkringsbolaget KLP Eiendom AS. Diligentia har sedan fortsatt att driva ett totalombyggnadsprojekt åt köparen.

Fasanen 5 på Kaptensgatan 1 i centrala Malmö har gått från kontorsfastighet till ett fräscht lägenhetshotell med 243 rum, restaurang samt garageplatser. Projektet är nu slutfört och KLP tillträder den.

KLP Fastigheters satsning i Sverige fortsätter genom förvärv av attraktiva, färdigutvecklade och centralt belägna fastigheter, primärt i Stockholm. På fyra till fem års sikt planerar företaget att bygga upp ett bestånd med fastigheter för fem till sju miljarder i Sverige, främst kontor men även köpcentrum och hotell är av intresse. I framtiden kommer även utvecklingsprojekt att i ingå i portföljen.

KLP Fastigheter AB är ett helägt dotterbolag till det norska KLP Eiendom AS, en av Norges största fastighetsägare med en fastighetsportfölj som värderas till ca 27 miljarder svenska kronor. KLP:s fastighetsbolag, som återfinns i Norge, Danmark och Sverige, omfattar tillsammans mer än 1,2 miljoner kvadratmeter fördelat på kontor, butiker, köpcentrum, hotell, bostäder och mark. En målsättning är att fastigheter i Sverige och Danmark inom några år ska stå för ungefär 30 procent av det totala fastighetsinnehavet i koncernen.

KLP Eiendom är i sin tur helägt av KLP Forsikring, ett av Norges största livförsäkringsbolag, som förvaltar en förmögenhet till ett totalt värde av cirka 250 miljarder svenska kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige