Image

Klartecken för Stockholmsarenan

STADSUTVECKLING Stockholms kommunfullmäktige har nu antagit detaljplanen för Stockholmsarenan.
Publicerad den 26 Maj 2010

I och med detaljplanens antagande fortskrider det operativa arbetet med Stockholmsarenan. Inom befintlig detaljplan utförs förberedande arbeten. Ett första spadtag inom ny detaljplan väntas ske under hösten 2010 och invigning planeras till december 2012.

- Stockholmsarenan blir Globenområdets kronjuvel, och i och med detta beslut kan vi snart sätta spaden i marken. Stockholm, och stockholmarna, förtjänar en arena i världsklass och det får vi nu, säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

- Stockholmsarenan placeras i ett redan idag väl fungerande evenemangsområde. Arenans centrala läge, med gång- och cykelavstånd till city samt god försörjning av kollektivtrafik är viktiga förutsättningar för en modern och hållbar arena, säger Ulf Fridebäck (FP), styrelseordförande i fastighetsägaren SGA Fastigheter.

SGA - Stockholm Globe Arena Fastigheter AB - ägs till 100 procent av Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad och fungerar som sammanhållande bolag för flertalet av stadens aktiebolag.

SGA Fastigheters huvuduppgift är att förvalta och utveckla evenemangsarenorna Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Söderstadion samt omliggande områden. Bolaget har ägt fastigheterna sedan 2002. Tidigare ägare av arenorna var Idrottsförvaltningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige