Image
Visionsbild av Triangeln i Katrineholm.
Visionsbild av Triangeln i Katrineholm. Bild: Katrineholms kommun

Katrineholm under utveckling: Triangeln byggs om

Bygg/Arkitektur Triangeln, en av Katrineholms mest centrala och strategiska platser, ska förvandlas. Området, som ligger i hjärtat av staden och gränsar till tågspåren, Köpmangatan och den nyligen renoverade Vasavägen, kommer att omformas för att framhäva småstadens charm med en nyskapande touch.
Publicerad den 14 Juni 2024

I den nu gällande översiktsplanen är Triangelområdet markerat som ett område för stadsförtätning.

Kommunstyrelsen gav samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att planlägga Triangelområdet under 2023, vilket resulterade i dokumentet "Kvalitetsprogram, en framtidsvision för Triangelkvarteren i Katrineholm". Detta dokument, som har tagits fram i samarbete med politiker, byggherrar och medborgare, ska fungera som en vägledning för framtida detaljplaner.

Den nya byggnadsstrukturen ska kunna erbjuda utrymme för olika aktiviteter och funktioner, särskilt på bottenvåningarna.

– Inom området föreslås ett mobilitetshus där både bilar och cyklar kan parkeras. Dessutom kommer det att kunna rymma kontor och andra former av samhällsservice, såsom paketutlämning, för att underlätta vardagen för invånarna. Vi strävar efter att bevara känslan av Katrineholm med en mångfald av byggnader, inklusive flerfamiljshus, säger Johan Söderberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige