Image
K-Fastigheters dotterbolag Finja Betong växer genom förvärv.
K-Fastigheters dotterbolag Finja Betong växer genom förvärv. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter stärker betongbenet – köper prefabfabrik i Strängnäs

Transaktioner Finja Prefab AB, ett helägt dotterbolag till K-Fast Holding AB, har ingått avtal med bygg- och fastighetskoncernen Kilenkrysset om förvärv av dess prefabfabrik i Strängnäs. Köpet är en viktig del i K-Fastigheters satsning på att bygga fler hyresrätter i Mälardalsregionen.
Publicerad den 4 Mars 2021

K-Fast Holding AB har ingått avtal om förvärv av Kilen Prefab AB med verksamhet och produktionsanläggning för prefabricerade betongstommar i Strängnäs. Genom förvärvet kan K-Fastigheter stärka sin position som byggare och förvaltare av kostnadseffektiva hyresrätter i koncepthus, med fokus på Mälardalsregionen.

– Köpet av denna prefabfabrik stärker K-Fastigheters produktionskapacitet i Mälardalen, ett för oss prioriterat tillväxtområde, och en av Sveriges mest byggintensiva regioner, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB och fortsätter:
– Vi har idag över 1 300 lägenheter i produktion, och har målsättningen att i framtiden kunna erbjuda fler prisvärda hyresrätter i fler orter kring Mälaren och närliggande områden med god tillväxt.

– Det känns väldigt positivt och glädjande att det är K-Fastigheter, en stark aktör inom bostadsbranschen, som är köpare. Jag är mycket stolt över den fabrik vi genom åren byggt upp och det ska bli spännande att följa dess framtida utveckling, säger Dan Bohman, vd Kilen Prefab AB.

– Med detta förvärv välkomnar vi ett tjugotal nya medarbetare i Strängnäs. Anläggningen är välskött och ger oss ett bra komplement som stärker vår marknadsposition, och vi ser fram emot att kunna erbjuda Prefabs klimatpositiva betongstommar till fler kunder. Eftersom en betongstomme har en lång livslängd är den ett utmärkt val när man som vi tänker långsiktigt, säger Kaj Grönvall, vd för Finja Prefab.

Prefabfabriken omsätter cirka 60 miljoner kronor på årsbasis. Säljare är Kilenkrysset Produktion AB, ett bolag inom Kilenkryssetkoncernen. Den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 21 miljoner kronor och tillträde sker den 30 april 2021.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY