Image

Jones Lang LaSalle får stort uppdrag av REIT

AFFÄRER Det Englandsbaserade fastighetsbolaget REIT Asset Management har gett Jones Lang LaSalle uthyrnings- och utvecklingsuppdrag för sina 70 fastigheter om totalt 164 000 kvadratmeter detaljhandelsyta runt om i Sverige.
Publicerad den 2 Juni 2008

Jones Lang LaSalle kommer att ansvara för utveckling av handelsfastigheterna och rådgivning kring hela beståndet. Dessutom kommer Jones Lang LaSalle att arbeta med omförhandlingar och uthyrning. De huvudsakliga hyresgästerna är detaljhandelsföretag som Ica, Axfood, Åhléns, OnOff och K-Rauta.

- Vi har sedan många år en av Sveriges mest erfarna och kunniga organisationer med flera tunga uppdrag som omfattar handelsfastigheter. De senaste fem åren har vi målmedvetet byggt upp en detaljhandelskunskap inom Jones Lang LaSalle och kan idag erbjuda våra kunder ett mycket starkt detaljhandelsteam. Detta tillsammans med vårt breda nätverk väger tungt i valet av samarbetspartner, särskilt för internationella aktörer, säger Graham Howat, Jones Lang LaSalle.

- Vi har sökt en partner för vår verksamhet i Sverige som både besitter stor kunskap om detaljhandeln och som kan uppvisa tidigare framgångsrika resultat. Jones Lang LaSalle har väl motsvarat våra högt ställda krav i den här upphandlingen, säger Anders B Lundh, vd för REIT Asset Management med ansvar för REIT:s verksamhet i Norden och Baltikum.

Under våren 2008 har Jones Lang LaSalle vunnit flera förvaltningsuppdrag på detaljhandelsområdet, däribland en nybyggd detaljhandelsplats i Norrköping på uppdrag av Henderson Global Investors.

Jones Lang LaSalle har förvaltningsuppdrag på cirka en miljon kvadratmeter i hela landet, varav cirka hälften är detaljhandel och hälften kontor.

REIT Asset Management är ett av Storbritanniens största privata fastighetsbolag med ett fastighetsinnehav motsvarande cirka 60 miljarder kronor. Sedan 2006 har REIT byggt upp en ansenlig fastighetsportfölj i Sverige och ambitionen är att växa ytterligare i regionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige