Image
Johan Skoglund, vd för JM.
Johan Skoglund, vd för JM. Bild: JM

JM förvärvar fastighet för bostadsutveckling i Finland

Transaktioner JM förvärvar en fastighet i Kera, Esbo, i närheten av centrala Helsingfors, med tillträde och erläggande av likvid under det fjärde kvartalet 2021. Förvärvet uppgår till cirka 150 miljoner kronor. Fastighetens detaljplan kommer att utarbetas av JM med målsättningen att möjliggöra utveckling av cirka 500 bostäder samt andra funktioner såsom affärslokaler.
Publicerad den 23 December 2021

Affären kommer att redovisas under det fjärde kvartalet 2021 inom affärssegment JM Utland. Kera kommer att vara ett exempel på stadsutveckling där invånare, markägare, företag och andra utvecklingspartners samarbetar för att skapa en smart stad.
– Vi har en samsyn med staden om Kera som pionjär inom hållbar stadsutveckling, där till exempel lösningar för att stödja en klimatneutral cirkulär ekonomi testas. Förvärvet stärker JMs position på en av våra nyckelområden i Helsingfors, säger Markus Heino, vd för JM Finland.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige